Wat zijn de Werkzaamheden

Als u bekijkt wat zijn de werkzaamheden die een schilder voor u aan de buitenkant van een woning of bedrijfsgebouw uit kan voeren, zult u al snel zien dat dit alle werkzaamheden zijn die het pand beschermen tegen de weersinvloeden. Toch zijn er ook werkzaamheden die meestal uitbesteed worden aan gespecialiseerde bedrijven.

Onder klussen die buiten schilders voor u uit kunnen voeren zullen dus vrijwel alle werkzaamheden zitten die de woning of het bedrijfspand tegen de invloeden van het weer beschermen. Bij buiten schilder werkzaamheden zullen de meeste mensen echter denken aan het schilderen van ramen, deuren en kozijnen. Op zich zullen hiermee wel de meeste werkzaamheden benoemd zijn maar er zijn natuurlijk meer klussen die van tijd tot tijd uitgevoerd moeten worden om uw woning of bedrijfspand te beschermen. Voor welk ander werk buiten schilder bedrijven ook ingehuurd kunnen worden is te omschrijven als alles dat van een beschermlaag is voorzien. Diverse soorten gevel betimmeringen en dakgoten die van een betimmering zijn voorzien zullen bijvoorbeeld ook onderhoud vergen. U zult zien dat bij veel woningen en andere panden onder de ramen geen gemetselde muur is aangebracht maar een betimmering. Als u kijkt naar wat zijn de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden dan zal dit er natuurlijk ook bij horen. Tegenwoordig worden ook vaak onderhoudsvrije materialen toegepast maar bij het merendeel van de oudere woningen zal onderhoud nog gewoon nodig zijn. Vragen wat kan een buiten schilder voor u betekenen zal dan ook een antwoord opleveren dat uw woning in zeer goede staat blijft verkeren.

Tot nu toe hebben we het uitdrukkelijk gehand over het onderhoud aan bestaande panden en dit is ook een belangrijk deel van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Toch zal kijken naar wat zijn de werkzaamheden die door schilders uitgevoerd worden, ook laten zien dat het om het schilderwerken bij nieuwbouw gaat. Nog steeds wordt in nieuwe gebouwen veel houtwerk toegepast en dat zal natuurlijk ook van een goede beschermlaag voorzien moeten worden. In sommige gevallen worden ramen, deuren en kozijnen in de fabriek van een laklaag voorzien. Om beschadigingen te voorkomen wordt echter ook vaak alleen een grondlaag aangebracht en de buiten schilder schildert vervolgens de uiteindelijke beschermlaag terplekke. Het in de fabriek voorbehandelen van het houtwerk zorgt er voor dat het rondom van een goede grondlaag is voorzien en de uiteindelijke beschermlaag is dan voornamelijk belangrijk voor de delen die bloot staan aan de weersinvloeden. Tot de buiten schilder werkzaamheden zal dus voornamelijk het beschermen van houten delen behoren. Andere materialen zoals kunststof hebben geen onderhout door middel van schilderen nodig en ook aluminium is vrijwel onderhoudsvrij. Staal is al een stuk gevoeliger voor onderhoud al zal roestvast staal net als kunststof en aluminium vooral af en toe schoongemaakt moeten worden bij het bepalen van wat zijn de werkzaamheden aan deze materialen. Aan de buitenkant van een huis of bedrijf zullen echter meer oppervlakken te vinden zijn die zelf een groter deel van het totaal uitmaken. Voor al het werk buiten schilder bedrijven inhuren kan immers ook betekenen dat muren opgeknapt moeten worden.

In Nederland zullen de muren van de meeste huizen opgetrokken zijn van metselwerk aan de buitenkant. Toch komt het ook voor dat muren van een verflaag zijn voorzien en soms is de buitenkant ook van pleisterwerk voorzien. Kijken naar wat zijn de werkzaamheden in het geval van pleisterwerk, zal betekenen dat het pleisterwerk op scheuren en los zittende stukken moet worden gecontroleerd. Dit moet dan worden gerepareerd en dit zijn niet altijd klussen die schilders zelf op zullen knappen. Wat kan een buiten schilder kan op dit punt dus beperkingen met zich mee brengen maar men kan u wel van een oplossing voorzien. Schilders bedrijven hebben soms zelf specialisten op dit gebied in dienst en anders hebben ze vaak goede contacten met gespecialiseerde bedrijven. Dit is een veel gebruikte werkwijze op specialistische klussen op te knappen, een buiten schilder schildert en specialisten andere onderdelen van de klus, terwijl u wel met één bedrijf zaken doet. Of een bedrijf zelf de specialistische werkzaamheden uit zal voeren hangt vaak af van hoe vaak dit soort klussen voorkomen. Als deze uitbesteedt worden dan zal voor welke prijzen buiten schilders dit kunnen doen nauwelijks een verschil maken met het zelf inhuren van een specialist. Het werk van buiten schilder bedrijven is in dit geval dus dat van een hoofd aannemer en dat neemt u veel zorg uit handen. Kijk dus altijd bij het aanbesteden van een klus naar wat zijn de werkzaamheden en wat kunnen de bedrijven die u om een offerte vraagt u bieden.

Niet alle bedrijven zullen immers de rol van hoofd aannemer op zich willen nemen en zullen u vertellen dat zij bepaalde werkzaamheden niet uit kunnen voeren mochten die voorkomen. Het is dan een kwestie van hoeveel werk u zelf aan het regelen van de buiten schilder werkzaamheden wilt hebben. Voor veel mensen is het veel aantrekkelijker om alles bij één adres te kunnen regelen omdat u er dan zelf helemaal geen omijken naar hebt. U ziet dan ook steeds meer bedrijven die aangeven wat zijn de werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden door het eigen personeel en welke diensten zij verder kunnen leveren. Dit zal de aantrekkelijkheid van een bedrijf verhogen omdat zij meer diensten aan kunnen bieden waardoor ook zij meer mensen aan zullen spreken. Het is dus absoluut verstandig om bij het vergelijken van de verkregen offertes goed te kijken naar wat kan een buiten schilder voor u betekenen bij het totale proces van het opknappen van uw woning of uw bedrijfspand. U hebt immers meerdere offertes aangevraagd die u kunt vergelijken om tot een goede en verstandige beslissing te kunnen komen. Laat in iedere offerte beschrijven wat zijn de werkzaamheden die worden uitgevoerd voor de in de offerte genoemde prijs. Als u alles op een rijtje hebt gezet dan weet u wat de klus u in totaal gaat kosten en hoe lang het zal gaan duren. Een buiten schilder schildert immers uw woning of bedrijf maar het is ook aantrekkelijk als veel andere zaken die te regelen zijn van u worden overgenomen.